Laptop reparatie

Laptop reparatie

Is jouw laptop defect of werkt jouw laptop nog wel, maar niet naar wens?
Wij zorgen ervoor dat jouw laptop snel en uitstekend wordt gerepareerd door een van onze computerexperts!
Bij CSU hebben wij al vele laptops gerepareerd.
Wij hebben de expertise en onderdelen in huis om jouw laptop snel en professioneel te repareren.
Alle merken laptops snel en professioneel gerepareerd door CSU

Wij lossen de defecten van alle laptop merken voor je op. Het maakt ons dus niet uit of je een Lenovo laptop, een Apple laptop, een Acer laptop of een HP laptop hebt. Wij kunnen je helpen bij scherm reparaties, opstartproblemen, prestatieproblemen, prijsopgaves voor de verzekering, een laptop diagnose, het onderzoeken of een reparatie wel verantwoord is en nog veel meer.

Je kunt gerust langskomen zonder afspraak. Vergeet niet om ook jouw laptop adapter (oplader) mee te nemen!
Heb je vragen, kun je bepaalde informatie niet vinden op onze site of heb je dringend hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

laptop reparatie
Er kunnen verschillende problemen zijn bij een kapotte laptop. Dit kunnen kleine mankementen zijn, die je eenvoudig op kunt lossen. Echter, het is ook mogelijk dat problemen met je laptop grote gevolgen kunnen hebben. Vaak zijn veelvoorkomende problemen met de laptop makkelijk te repareren. Scherm vervangen, videokaart vervangen, batterij vervangen, accu vervangen en meer; CSU kunnen vrijwel elke laptop reparatie voor je doen, We nemen de meest voorkomende problemen met de laptop even door.

Oplaad- en batterijproblemen

Wilt jouw laptop niet opladen maar werkt jouw adapter naar behoren? Dan is hoogstwaarschijnlijk jouw adapter (oplader) of DC jack defect. Een DC jack is de ingangspoort in jouw laptop waarin jij jouw oplader stopt. Dit is erg vervelend omdat je dan jouw laptop niet meer aan krijgt als de batterij eenmaal leeg is. Weer een ander probleem is dat jouw laptop constant opgeladen moet worden en uitvalt indien de laptop niet meer van stroom wordt voorzien. Hoogstwaarschijnlijk is dan de accu van jouw laptop defect.

Oplaad- en batterijproblemen zijn doorgaans binnen 24 uur opgelost. De volgende werkdag staat jouw laptop dus hoogstwaarschijnlijk al klaar om opgehaald te worden!

laptop scherm vervangen

Werkt jouw laptop scherm niet meer (goed) of zit er een barst in? Wij vervangen jouw laptop scherm doorgaans in 24 uur. De volgende werkdag staat jouw laptop dus hoogstwaarschijnlijk al klaar om opgehaald te worden!

Toetsenbord vervangen

Werkt jouw laptop toetsenbord helemaal niet meer of vertonen enkele knoppen problemen? Wij vervangen jouw laptop toetsenbord doorgaans binnen 24 uur. De volgende werkdag staat jouw laptop dus hoogstwaarschijnlijk al klaar om opgehaald te worden

Onderzoek

Vertoont jouw laptop gebreken of wil jij weten of een reparatie wel verantwoord is? Is er sprake van water-, val- of stootschade en wil jij een prijsopgave van de schade hebben voor de verzekering? Laat onze experts dan een prijsopgave voor je opstellen. Wij hebben de kennis en gereedschap om dit professioneel te doen. Voor deze uitgebreide diagnose ben jij jouw laptop ongeveer 1 tot 3 werkdagen kwijt. Je kunt tegen meerprijs ook een spoeddiagnose laten uitvoeren.

Wat controleren wij?

Jouw laptop wordt uitgebreid gecontroleerd op hardware en software. Op het gebied van hardware controleren wij de voeding, videokaart, moederbord, koeling, werkgeheugen, harde schijf of SSD, optische station en USB poorten. We voeren ook een volledige software diagnose uit waarbij we onder andere een uitgebreide scan uitvoeren om alle malware varianten te detecteren. Het verwijderen van alle malware varianten is echter een aparte dienst, dus wij verwijderen geen malware tijdens een diagnose. Wij veranderen niets aan jouw laptop: het betreft puur een laptop check. Nadat jouw computer is onderzocht, nemen wij contact met je op om de bevindingen te bespreken.

Malware verwijderen

Is jouw laptop besmet met malware (schadelijke/kwaadaardige software) en krijg je het zelf niet opgelost? Laat dan onze team alle kwaadwillende programmatuur verwijderen!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wij zorgen ervoor dat na het verwijderen van alle schadelijke software, de nieuwste drivers en updates geïnstalleerd worden. Jouw laptop wordt volledig gescand op alle malware. Enkele voorbeelden van malware zijn:

 • Adware
 • Backdoors
 • Virussen
 • Computerwormen
 • Bots
 • Ransomware/gijzelsoftware
 • Rootkits
 • Spyware
 • Trojaanse paarden

Onderhoudsbeurt

Het goed en blijvend onderhouden van jouw laptop is van essentieel belang om de levensduur van jouw laptop te verlengen. Laat een laptop onderhoudsbeurt uitvoeren door een van onze experts!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Lever jouw laptop in aan onze balie voor een uitgebreide onderhoudsbeurt! Door jouw laptop periodiek te onderhouden, verhoog je de prestaties en stabiliteit van jouw systeem. Voor deze uitgebreide onderhoudsbeurt ben je jouw laptop ongeveer 2 werkdagen kwijt. Wij houden je, indien nodig, tijdens de onderhoudsbeurt telefonisch op de hoogte. Tijdens een onderhoudsbeurt voeren onze experts de onderstaande handelingen uit:

 • Een volledige diagnose van jouw laptop.*
 • Antivirussoftware bijwerken en controleren.
 • Volledig scannen op alle malware varianten.
 • Verwijderen van simpele ongewenste programmatuur.*
 • Bijwerken en opschonen van besturingssysteem.
 • Het geven van passend advies.

Het verwijderen van complexere malware is een aparte dienst en zit niet inbegrepen. Het intern reinigen van laptops zit niet inbegrepen bij de onderhoudsbeurt, in tegenstelling tot een desktop computer.

Intern reinigen & Warmteproblemen

Is jouw laptop ontzettend vies van binnen en/of heeft jouw laptop last van warmteproblemen? Laat jouw laptop dan intern gereinigd worden door een van onze experts. Eventueel brengen we ook koelpasta aan. Ophoping van stof en vuil en het niet tijdig vervangen van koelpasta zorgt voor enorme prestatieverminderingen van meer dan 50% door warmteproblemen. Warmteproblemen beïnvloeden de levensduur en prestaties van jouw laptop. Je wordt geadviseerd dit te laten doen door een expert, vanwege de complexiteit van het correct demonteren, monteren en schoonmaken van een laptop.

SSD upgrade

Heb je een trage laptop en wil je hem aanzienlijk sneller maken? Of wil je een betrouwbaardere/robuustere dataopslag voor l jouw dierbare vakantie- en familiefoto’s? Aarzel dan niet om jouw traditionele harde schijf (een HDD) te vervangen voor een SSD door een SSD upgrade uit te laten voeren! Maak je geen zorgen over jouw gegevens. Wij zetten alles een-op-een over naar de nieuwe SSD of je kan kiezen voor een schone Windows installatie. Niet tevreden, geld terug!

Voordelen

Een HDD kopieert 30 tot 150 MB per seconde, terwijl een standaard SSD dezelfde taken uitvoert met een snelheid van 500 MB/s. Deze enorme prestatieverbetering is meteen te merken. Je laptop start veel sneller op. Ook het opstarten van programma’s en games gebeurt sneller en gaat gepaard met het minder vaak of niet meer vastlopen van jouw laptop. Tevens verbruikt een SSD significant minder energie dan een HDD. Dit betekent een zuinigere laptop en een accu die langer meegaat.

Kan jij een SSD upgrade laten uitvoeren met een capaciteit van 256GB. Heb je meer ruimte nodig? De prijs is afhankelijk van de capaciteit van de SSD. De duur van een SSD upgrade bedraagt over het algemeen één werkdag. Jouw oude hardeschijf krijg je ook mee terug.

Overige reparaties

Geeft jouw laptop geen of slecht beeld? Wilt jouw laptop opeens niet meer opstarten? Laptops zijn kwetsbare apparaten die gemakkelijk kwalen kunnen vertonen. Zonder een diagnose is het vaak ontzettend lastig om de vinger op de wond te leggen. Wat de oorzaak ook mag zijn, CSU heeft een team klaarstaan om jou te helpen.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van problemen zijn:

 • Defecte videokaarten.
 • Defecte moederborden.
 • Defecte accu’s.
 • Defecte adapters.
 • Defecte datadragers (HDD’s of SSD’s).
 • Defecte geheugenkaarten.

Wij zijn in staat het probleem te achterhalen en op te lossen. Dit doen wij middels een diagnose, welke vanaf €35,- bedraagt.